Hän oli ylenkatsottu, ihmisten hylkäämä, surujen mies ja murheen tuttava, jota näkemästä me peitimme kasvomme, halveksttu, jota emme minäkään pitäneet. Jes 53:3 (engl.)

Nämä sanat herättävät ihanan soinnun niiden sydämessä, jotka ovat virittyneet tämänkaltaiseen ihanuuteen. Se on osoitus siitä, että sydän tarvitsee surujen miestä. Se ei halveksi maailman halveksimaa Ihmistä. Se ymmärtää, mikä valtava ero on taivaan arvoilla verrattuna maan arvoihin. Kuuluisuus ja ylistely seuraa maan suuria, mutta Jumalan Poikaa halveksitaan ja hyljeksitään.

Opetuslasten on työnnettävä syrjään maan arvot ja arvosteltava kaikkea taivaan arvojen mukaan. Älä pyydä ihmisten ylistystä, älä sitä, että he sinut huomioisivat. Tämä ei kuulu sinulle. Seuraa sinua halveksittua Kristusta. katso miten uhkailevan, kiviä viskovan, pilkkaavan joukon keskellä on piskuinen lauma, jonka onnesta ja ilosta herjaava kansa ei mitään tiedä.

Jos katsot piskuista laumaa kiviä heittelevän joukon kannalta, näet vähäpätöisiä, raadollisia, halveksittuja ihmisiä. Mutta jos liityt tuohon laumaan, saat tuntea Jumalan majesteettiuden ja Hänen läsnäolonsa, joka oli ylenkatsottu ja ihmisten hylkäämä. Seppele Hänen otsallaan ja ylistelevät huudot vain vähentäisivät Hänen majesteettiuttaan.

Pimeinä hetkinä, ihmisavun puuttuessa, pysyttele hyvin lähellä surujen miestä. Tunnethan miten rakastava käsi puristaa hiljaa omaasi. Hän ymmärtää kaiken. Hänkin oli murheen tuttava. Kun sydämessäsi on kipua, Hänenkin sydämeensä koskee. "Hän oli halveksittu, jota emme minäkään pitäneet."

(Joyce Meyer)